• Sună direct: +373 790-50-101
  • Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. | Saltele Ortopedice: Saltele cu arcuri, Saltele fară arcuri, Saltele pentru Copii, Saltele cu Latex, Saltele Memory.

Evolutia somnului de-a lungul vietii?

Cum dormi pe salteaCum dormi pe saltea

Somnul este foarte important pentru fiecare, lipsa de somn poate duce la stări de depresie și alte boli. În timpul vieții omul își schimbă  modul și orarul de somn. Spre exemplu un nou-născut doarme de la 16 pînă la 18 ore pe zi ajungînd timp de un an la 13-14 ore.

Cum sa cresti calitatea somnului?

Orele de somn scad direct proporțional cu vîrsta. Un adolescent are nevoie de circa 8-9 ore de somn pe zi, mai multe în cazul în care acesta are mai multe activitați.

Tinerii se pot laudă cu cel mai bun somn, nu neapărat ca durata, cît ca și calitate. Chiar dacă nu se odihnesc mai mult de 8 ore.

După vîrsta de 40 de ani adulții se trezesc mai des și există riscul să nu mai poata adormi așa ușor, iar ora de trezire să fie tot mai devreme, astfel după 40 ani orele de somn scad pînă la 5-6 ore.
Este bine de știut că somnul netulburat și adînc este cel mai sănătos, astfel vă recomandăm să alegeți o saltea de calitate conform necesităților personale.